Kinderen krijgen uitleg
Voor wie?

Scholen

Sta je te popelen voor een leerrijke én ontspannende uitstap samen met je leerlingen? Dan ben je bij ons méér dan welkom als school. We leiden je graag rond in dit domein en leren je alles wat er te weten valt.

 

Scholen

't Land van Vlierbos kan de perfecte aanvulling zijn om je daguitstap met de school compleet te maken.  Voor de allerkleinsten zijn er de kinderboerderij en de speelzones van het provinciedomein de IJzerboomgaard.  Deze bieden zowel een educatieve als ontspannende meerwaarde.  

Ook voor oudere leerlingen kan 't Land van Vlierbos een rustpauze zijn in een dikwijls goed gevuld programma.  Er is een mogelijkheid om over de middag zowel buiten als binnen te picknicken, maar ook zelf fruit plukken in de zelfpluktuin behoort tot één van de mogelijkheden.

De groep kan op aanvraag genieten van een lekker ijsje!

Educatieve activiteiten omtrent groen en milieu worden aangeboden in samenwerking met het bezoekerscentrum de Blankaart.

 

't Land van Vlierbos is gelegen in het Provinciaal domein De IJzerboomgaard.

Spel en plezier start al vanaf de parking.

De kinderen kunnen zich uitleven op het waterparcours. Wie slaagt erin om droog te blijven?

Via het mooie wandelpad van De IJzerboomgaard bereik je 't Land van Vlierbos waar je het boerderijleven kan ervaren. (foto © Westtoer)

Bezoekerscentrum De Blankaart biedt boeiende, actieve en tegelijkertijd leerrijke activiteiten in de natuur voor scholen.  Ze bieden een uitgebreid aanbod voor belevend leren in een centrum of in de eigen schoolomgeving.  Er worden ook enkele activiteiten aangeboden in de IJzerboomgaard/ 't Land van Vlierbos.  Meer info kun je terugvinden in hun brochure of op de website.

Breng een bezoek aan het maatwerkbedrijf de Groene Kans.  Tijdens het bezoek leer je de werking van een maatwerkbedrijf kennen en ontdek je de verschillende activiteiten waaronder die van 't Land van Vlierbos.  Je kan een rondleiding aanvragen met een proeverij van de heerlijke Vlierbos producten. Aanvragen via info@tlandvanvlierbos.be.

Vlak naast ons domein ligt het Museum aan de IJzer.  Beter gekend als de IJzertoren. De IJzertoren herbergt het museum over Oorlog, Vrede en Vlaamse Ontvoogding en telt 22 verdiepingen. Sinds begin 2014 is het museum volledig heringericht om de bezoekers nog beter, interactiever en belevingsgerichter een inkijk te bieden in de Groote Oorlog, met de klemtoon op de Belgisch-Duitse confrontatie. Meer info over de tentoonstellingen en het museum vind je hier.

Wil je met de klas of de school ook graag in de regio overnachten, dan kan je bij Sport Vlaanderen Woumen terecht.  Zij kunnen overnachtingen aanbieden vanaf 20 tot 120 personen voor sportklassen, sportieve weekends, fiets- en wandelweekends,...  Meer info vind je hier.

Bezoek ook www.bezoekdiksmuide.be en bekijk er het ruime aanbod voor groepen.

Wist je dat je bij ’t Land van Vlierbos…
  • … kan reserveren voor groepen buiten de openingsuren?
  • … de zaal kan huren voor opleidingen, vergaderingen en seminaries?
  • … kan genieten van rondleidingen 

Andere doelgroepen

Vorige
Volgende

Afspraak maken?

Bereik ons telefonisch tussen 08u en 16u30 via

051 / 30 62 94

Neem doorlopend contact op via

info@tlandvanvlierbos.be