Voor wie?

Families

Met het hele gezin samen fietsen door de polders? Een verjaardag of jubileum vieren met een pannenkoek? Een heuse tocht met de familie wandelen? Samen spelen in het domein de IJzerboomgaard?

 

 

Families

Een uitstap met de familie

Met het hele gezin een fietstocht of wandeling maken en spelen in het provinciedomein en daarna lekker genieten van een pannenkoek of een ijsje in het café.  Dit klinkt als een ideale formule voor een gezellige zondag namiddag.  Ondertussen kunnen de kinderen verder genieten van de dieren in de kinderboerderij of zelf wat fruit plukken in de zelfpluktuin.

Nog op zoek naar een activiteit voor de jaarlijkse familie uitstap?  Samen wandelen, spelen of fietsen in en rond het domein de IJzerboomgaard en samen de dag afsluiten met een kaas- of vleesplank in café de IJzerboomgaard, raden wij zeker aan.

Lijkt het jullie leuk om samen te fietsen in de streek en te vertrekken vanuit 't Land van Vlierbos?

Wij werken samen met Huur-fiets van Diksmuide. Je kan er verschillende fietsen huren en vertrekken vanaf café de IJzerboomgaard.

 

Meer info vind je via https://huur-fiets.be/in-de-kijker.html

Met het hele gezin kun je ook kamperen op recreatiedomein de IJzerhoeve.  Deze bevindt zich op wandelafstand van 't Land van Vlierbos. Het is de ideale plaats om te kamperen in alle rust en in het groen... Meer info vind je hier.

't Land van Vlierbos is gelegen in het Provinciaal domein De IJzerboomgaard.

Spel en plezier start al vanaf de parking.

De kinderen kunnen zich uitleven op het waterparcours. Wie slaagt erin om droog te blijven?

Via het mooie wandelpad van De IJzerboomgaard bereik je 't Land van Vlierbos waar je het boerderijleven kan ervaren. (foto © Westtoer)

Weetje

Fiets- en wandelkaarten zijn te koop aan de bar in café de IJzerboomgaard.

Wandelen

IJzerfrontommetje

Het IJzerfrontommetje gaat via de Frontzate en het Stiltepad langs het Museum aan de IJzer, de Dodengang en een aantal bijzondere relicten van de Eerste Wereldoorlog. Dit alles in een mooi landschappelijk kader. Een uitloper langs de IJzer is mogelijk tussen de site van de Dodengang en de Petroleumtanks. Via de IJzerdijk kun je terugkeren naar het centrum.

Startpunt: parking IJzertoren.

Afstand: 6 km. Dit ommetje sluit aan op de Stadslink en kun je gemakkelijk combineren.

Klik hier om de kaart te downloaden

 

Tweefrontenroute

Het eerste deel van de route verkent de Polder op de linkeroever van de IJzer tussen de IJzertoren en het pittoreske Stuivekenskerke. Het tweede deel verloopt op de rechteroever tussen Stuivekens-Tervaetebrug en de IJzertoren.

Je kan de volledige wandeling in één keer doen als dagstapper of de beide delen afzonderlijk, mits dan een regeling voor vervoer bij aankomst. De ganse wandeling verloopt op haast autoluwe wegen.

Goed wandelschoeisel en verrekijker en/of fototoestel zijn nuttig. Er wacht jullie een schitterende brok natuur en landschap en je komt langs veel Belgische en Duitse sites en relicten uit WO1. 

Startpunt: parking IJzertoren

Afstand: 17,4 km.

Klik hier om de kaart te downloaden.

 

Bezoek ook www.bezoekdiksmuide.be en ontdek het ruime aanbod dat de stad te bieden heeft.

Wist je dat je bij ’t Land van Vlierbos…
  • … kan reserveren voor groepen buiten de openingsuren?
  • … verjaardagsfeestjes kan vieren?
  • … kan genieten van rondleidingen en huifkartochten?
  • ... je picknick paketten met hoeveproducten kunt bestellen om af te halen?

Andere doelgroepen

Vorige
Volgende

Afspraak maken?

Bereik ons telefonisch tussen 08u en 16u30 via

051 / 30 62 94

Neem doorlopend contact op via

info@tlandvanvlierbos.be